Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “We geloven dat dit de toekomst is.”

Samen met Thomas de With en Tom Hegeman richtte Bernd Mintjes vorig jaar Crowdpartners op. Met hun project willen ze investeerders en ondernemers helpen het overzicht te bewaren.

Met geld verspreid over diverse projecten kan je als investeerder wel eens het overzicht verliezen. Bij Crowdpartners staat de investeerder centraal om hier een einde aan te maken. Door een rekening te openen bij Crowdpartners is het mogelijk om alle investeringen te managen vanuit één centraal platform. Het platform, dat is ontwikkeld door Piramide Groep, is de basis waarop Crowdpartners is gebouwd. Mintjes: “Crowdpartners staat open voor alle goede investeringsproposities, ook van andere crowdfundingplatforms.”

Welk probleem lost jullie product op?
Mintjes: “Om te beginnen lossen we mede het probleem op dat ondernemers steeds moeilijker aan financiering kunnen komen. Hierin zijn we niet bijzonder, want dat doet ieder crowdfundingplatform. Waarin Crowdpartners  zich onderscheidt, is dat er veel partijen zijn die crowdfunding willen aanbieden, maar dit niet kunnen omdat ze geen eigen platform hebben. In plaats van dat ze dit zelf moeten ontwikkelen, wat heel veel geld kost, kunnen ze bij ons partner worden en ons  platform gebruiken. Wij leveren alles, niet alleen de website met alle bijbehorende modules, maar ook de gehele backoffice die het systeem laat draaien, de klantenservice verzorgt en juridische afhandeling van investeringen begeleidt.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“We werken veel met partners, zoals accountantskantoren, brancheorganisaties en banken. Zij zorgen ervoor dat ons aanbod aan investeringsproposities voldoende is en van voldoende kwaliteit. Dit jaar is het zaak om nog meer partners aan te sluiten. Aan investeerderskant hebben we voldoende aanbod. Ook hebben we een zeer goed netwerk van investeerders, de meeste angel investors in Nederland kennen we wel via de diverse netwerken.”

Hoe gaan jullie geld verdienen met dit product?
“We werken op basis van ‘no cure, no pay’. Wij rekenen een succesfee, deze bedraagt 1,5 procent. Daarnaast rekenen we 250 euro plaatsingskosten per investeringspropositie. Investeerders op hun beurt betalen voor het gebruik van hun betaalrekening maximaal 75 euro per jaar.”

Waarom gaan jullie de Fintech Award winnen?
“Wij gaan winnen omdat wij crowdfunding 2.0 zijn. Crowdfunding 1.0 was puur gericht op het financieren van leuke projecten. Wij bieden een systeem dat de professionele investeerder in staat stelt zijn portfolio optimaal te managen. We geloven dat dit de toekomst is.”

Over de schrijver

Related Articles