Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “Gebrek aan inzicht is groter probleem dan gebrek aan geld”

Sparkholder levert real-time financial analytics van MKB-bedrijven. De Amsterdamse start-up speelt met een informatiesysteem in op het probleem waar veel mkb’ers momenteel mee kampen: investeerders willen inzicht in de financiële situatie van het bedrijf alvorens zij de mkb’er geld verstrekken. Sparkholder maakt het mogelijk dat MKB-bedrijven net zo inzichtelijk worden als beursgenoteerde bedrijven. 


Sparkholder is opgericht in 2013 met als doel met completere investeringsinformatie bruggen te slaan tussen MKB’ers en hun stakeholders. De terughoudendheid van investeerders is namelijk niet te wijten aan een tekort aan geld, maar aan een tekort aan inzicht in de financiële feiten van het MKB, zo blijkt uit onderzoek van McKinsey. Sparkholder heeft hiervoor een platform ontwikkeld waarop investeerders actuelere en completere investeringsinformatie kunnen vergaren.

De informatie uit het portfolio van Sparkholder is direct gekoppeld aan de boekhoudpakketten van ondernemers. Door middel van API’s geven deze ondernemers Sparkholder toegang tot alle informatie die voor investeerders relevant is. Volgens Bastiaan Burgwal, Chief Product Officer van Sparkholder, heeft het platform van Sparkholder hiermee een oplossing voor een probleem waar veel investeerders tegenaan lopen.

Welk probleem lost jullie product op?
Burgwal: “Met Sparkholder bieden wij onze klanten een portfolio van alle informatie die zij nodig hebben om zorgeloos te kunnen volgen, analyseren en investeren. Ons platform is volledig geautomatiseerd waardoor deze informatie meteen voorhanden is zodra zij inloggen op ons platform. Hiermee komen we niet alleen tegemoet aan investeerders, maar ook aan het MKB. Gebrek aan inzicht is namelijk een groter probleem dan gebrek aan geld.”

Hoe maken jullie het concept tot een succes?
“Met Sparkholder proberen we op dit moment zoveel mogelijk empathie te winnen onder onze doelgroep. Dit doen wij door samen te werken met veel gerenommeerde partijen als banken, adviseurs, overheid, ondernemers en investeerders. Al deze partijen hebben meegedacht tijdens de ontwikkeling van Sparkholder. De empathie die dit opleverde heeft van deze partijen klanten gemaakt. Hiermee hebben we een aantal grote namen aan ons weten te binden, en kleinere partijen zullen hierdoor volgen.”

Voor het volledige artikel, klik hier

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles