Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “Equistor geeft écht inzicht in portfolio”

De start-up Equistor ontwikkelde een rapportagesysteem dat het mogelijk maakt strategische programma’s en portfolio’s real-time te managen. Daarmee is het verzamelen van financiële en operationele data voor onder andere Private Equity-partijen veel eenvoudiger geworden.

Het Amsterdamse Equistor is een ‘start-up venture’, opgericht in 2013 door Freek Tromp en Rob Davies.  Tromp heeft een achtergrond in consultancy en grote transformatietrajecten, de Brit Davies is lead developer. Het hart van Equistor wordt gevormd door een web-based programma dat private equity-partijen, investeerders en portfoliobedrijven een oplossing geeft waarmee zij real-time de voortgang van transformatietrajecten en prestaties op portfolioniveau monitoren.

Management van transformatietrajecten
Equistor is een flinke stap vooruit, volgens Freek Tromp. “Ik heb lang bij Stork gezeten, bijna tien jaar. Ik heb daar aan de operationele kant van het bedrijf veel grote transformatietrajecten meegemaakt. Vanuit die achtergrond ben ik tot een aantal methodes en gedachten gekomen over hoe je deze trajecten managet, zorgt dat ze de waarde leveren die ze moeten leveren en hoe je dat koppelt aan de financiële bedrijfsinformatie.” Equistor geeft toegang tot financiële en operationele data en bevat ook functionaliteiten om assessments te doen voor verschillende outlooks, plannen en budgeten. De flexibele applicatie is makkelijk te implementeren en kent een abonnementsmodel per gebruiker, inclusief support en beheer.

Beslissingen op basis van inzicht
Inzicht is vaak wat ontbreekt, zo stelt Tromp. “Het grote probleem is nu vaak het inzicht krijgen in de prestaties van een programma of bedrijf. Negen van de tien keer bestaat managementinzicht vooral uit ‘Powerpoint-inzichten’: termen en oneliners met betrekking op wat er deze week en volgende maand moet gaan gebeuren. Het inzicht in de werkelijke prestaties is slecht. Ondertussen wordt van het management wel gevraagd beslissingen te nemen. Er is behoefte aan een platform dat een basisstructuur en een managementsysteem biedt, zonder implementatierisico en met veel flexibiliteit.”

Voor het volledige artikel, klik hier

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles