Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch FinTech Awards: “Door inzicht in gedrag gaan autobestuurders veiliger rijden”

In 2013 richt Hans Gerritsen met drie partners Chipin op. De chipin is een stekker die het rijgedrag van de bestuurder meet. Consumenten kunnen een verzekering bij Fairzekering afsluiten en krijgen korting als zij veilig rijden. De korting wordt berekend door middel van een puntensysteem aan de hand van de informatie van de Chipin.

Welk probleem lost jullie product op?
“Per jaar zijn er nu circa 600 doden en 20000 gewonden in het verkeer. We willen de veiligheid in Nederland vergroten en het aantal ongelukken met 35 procent verminderen. Minder ongelukken betekent ook minder leed, files, hulpverleningskosten, benzineverbruik en CO2-uitstoot. Met ons product maken we het rijgedrag inzichtelijk en geven we de klant een faire dynamische premie voor zijn verzekering.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“Binnenkort gaan we Fairzekering breder in de markt zetten. Ook praten we met partijen die geïnteresseerd zijn in het technische concept.”

Hoe gaan jullie hiermee geld verdienen?
“Vanuit Fairzekering krijgen we als bemiddelaar een stukje van de premie die de fairzekerden betalen. Voor de B2B-markt kunnen we de techniek aan verzekeraars, serviceproviders en wagenparken leveren. Daar ziet het verdienmodel er iets anders uit.”

Voor het volledig artikel, zie hier.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles