Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch FinTech Awards: dankzij Declaree geen gedoe meer met onkostendeclaraties

Het gedoe met onkostendeclaraties waar veel organisaties mee kampen, bracht Declaree-oprichter Bas Janssen op het idee zelf een online dienst te beginnen: “Ik was voor mijn werk veel op pad, en werd altijd krankjorum van alle bonnetjes die ik moest bewaren. Het was altijd weer een gedoe om aan het eind van de maand een onkostenformulier in te leveren.”

Welk probleem lost jullie concept op?
“Wij lossen aan twee kanten een probleem op met onze app en online applicatie. De medewerker kan eenvoudig zijn bonnetjes declareren en hoeft niet meer bang te zijn iets kwijt te raken, maar onze dienst is veel breder. Organisaties worden namelijk een stuk efficiënter doordat leidinggevenden online de declaratieformulieren kunnen accorderen, en de boekhouder met één druk op de knop alle goedgekeurde rapporten kan exporteren naar de boekhouding. Declaree koppelt namelijk met vrijwel elk boekhoud- en salarispakket, zodat de administratieve last aan meerdere kanten wordt drastisch wordt verminderd.”

Hoe maken jullie Declaree tot een succes?
“Declaree is een online applicatie, en daarmee dus oneindig schaalbaar. De app is gratis te downloaden en de applicatie die alle declaraties beheert is online, dus er zijn geen eisen waaraan een IT-infrastructuur moet voldoen. De werkkostenregeling zal voor heel veel organisaties aanleiding zijn om hun onkostenvergoedingen nog eens onder de loep te nemen.”

Hoe gaan jullie geld verdienen met jullie dienst?
“We werken met een licentiemodel. Dat betekent dat medewerkers de app gratis kunnen downloaden en dat de werkgever de licentie afrekent. Om van start te gaan rekenen we ook een klein bedrag om de applicatie voor een organisatie correct te in te stellen. Als het systeem eenmaal geconfigureerd is naar de eisen van de organisatie, is het zeer eenvoudig te gebruiken. Wanneer het aantal declarerende medewerkers van een organisatie groeit, groeien wij natuurlijk mee in het aantal licenties. Daarnaast bieden wij onze diensten ook onder white label aan. Wij werken samen met verschillende boekhoud- en accountancykantoren die onze app onder hun eigen naam aanbieden.”

Voor het volledig artikel, klik hier

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles