Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “Cashr maakt gegevensstroom helemaal automatisch en extreem efficiënt”

Reeleezee maakt boekhouding voor zowel ondernemers als accountants ‘real easy’. Voor de accountants bieden het geavanceerde online producten die de samenwerking tussen accountant en ondernemer moet vergemakkelijken. Voor de ondernemers is er het allernieuwste product Cashr, een kassasysteem van de nieuwe generatie. 

De kassasystemen waar veel hard- en software voor moet geïnstalleerd worden zullen snel tot het verleden behoren volgens Marketing Manager Roemer Mol. Cashr is een app die gedownload kan worden via de appstore, zowel op smartphone, iPad, tablet, laptop en desktop computer.


Welk probleem lost jullie bedrijf op?
Roemer Mol: “Een belangrijk probleem van bedrijven is het gebrek aan realtime inzicht in de verkopen en het vaak handmatig inboeken van de verkopen en betalingen in de boekhouding. Cashr maakt die gegevensstroom helemaal automatisch en extreem efficiënt. Iedere verkoop en betaling die op de Cashr kassa wordt aangeslagen wordt ook direct verwerkt in de gekoppelde Cloud-boekhouding. Daarmee is financiële data per direct, per dag of maandelijks in rapportagevorm beschikbaar.

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“Het succes van het product komt van de gebruikers. Dat is embedded in de filosofie van Reeleezee en Cashr. Bij Reeleezee is dat de wisdom of the crowd. Door het gebruik van Cashr zorgen alle klanten voor directe feedback via de Cloud.  Dat zijn onze learnings. Deze worden iedere maand meegenomen in de doorontwikkeling van het product. Daardoor wordt de app steeds beter toegerust voor het gebruik door de diverse klantgroepen. Cashr kun je bovendien gratis uitproberen.

Hoe gaan jullie hier geld mee verdienen?
“Ons businessmodel is niet gebaseerd op dure hardware, software en servicecontracten. Klanten kiezen een abonnement dat bij hen past. De tarieven schalen met hun groei mee en zijn gebaseerd op het aantal afgerekende kassabonnen. Het is een transparante manier van prijsstelling en het staat in verhouding met het werkelijke gebruik van de kassa.”

Waarom gaan jullie de FinTech Award winnen?
“Cashr breekt met de oude kassawereld. Het levert ondernemers een innovatieve Clouddienst, die veel verder gaat dan een kassa. En dat voor een fractie van de kosten. Het komt eens in de zoveel jaren voor dat een systeem een disruptieve verandering doormaakt. In het verleden was dat de elektronische kassa, daarna de touchscreen. Nu is dat de ruimtebesparende tabletkassa, die via Cashr verbonden is met de Cloud.”

Voor het volledige artikel, zie hier.

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles