Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: Een stabiele cashflow dankzij Flinqer

Flinqer biedt voor klanten en leveranciers inzicht en grip op de cashflow van bedrijven. Een afnemer die zich heeft aangemeld bij het netwerk, kan zijn nog niet betaalde rekeningen op de website zetten, zodat zijn leverancier precies weet wanneer die facturen worden betaald. Vervolgens kunnen beide bedrijven afspraken om tegen een bepaalde korting een factuur eerder af te laten rekenen. 

Goederenstromen krijgen onder andere bij supermarkten en in de bouw veel aandacht, en vaak zijn ze tot in de puntjes geregeld. Een ander verhaal is het met financiële stromen; die verlopen vaak nog verre van optimaal tussen klant en leverancier. En dat gaat ten koste van de cashflow én een optimale relatie tussen de twee partijen. Met Flinqer is de cashflow beter gepland en afgestemd en hoeft de leverancier voor de duur van de betalingstermijn geen bankkrediet aan te trekken.

Cashflow: impact op bedrijfsvoering
Flinqer is in de huidige vorm in 2012 gelanceerd door Aart Zandbergen, Meynald Weerman en Reinier Weerman. Director Business Development Bram Hulshof legt uit waarom Flinqer zo succesvol is. “Zeker in deze tijden moeten leveranciers vaak langer op hun geld wachten, bijvoorbeeld doordat ze leveren aan grote partijen die langere betalingstermijnen ingesteld hebben. Dit heeft impact op de bedrijfsvoering en dat moet flexibeler en gemakkelijker kunnen. Ook zie je dat banken nog maar beperkt krediet leveren aan partijen in het MKB. Die druk is alleen nog maar groter geworden. Als bedrijf is het gunstig als je zelf invloed hebt op de hoeveelheid geld die je in kas hebt, zonder die periode te moeten overbruggen met bankkrediet.”

Financieel netwerk
Doordat Flinqer eigenlijk een financieel netwerk is voor klanten en leveranciers, kunnen beide partijen beter werken. “Het is geen kanaal om extra geld te lenen, maar wel een kanaal om inzicht te hebben in de facturen en deze desgewenst eerder uit te laten betalen. “Op die manier kunnen leveranciers en klanten beide meedoen als het hen uitkomt.” Sowieso heeft iedereen inzicht in alle facturen en de verwachte betalingsdatum. Daarbij versterkt het systeem de relatie tussen klant en leverancier. Hulshof: “Het maakt het samenwerken nog prettiger en je verleent een extra service aan de leverancier.”

Voor het volledige artikel, klik hier

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles