Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch FinTech Awards: “Bitcoin is misschien nog wel revolutionairder dan het internet”

De Nederlandse start-up Bitonic slaat als eerste Nederlandse bitcoinbedrijf een brug tussen de vraag naar en het aanbod van de digitale munt. Met verschillende diensten draagt Bitonic in belangrijke mate bij aan de distributie en acceptatie van bitcoins. Volgens marketingmanager Daan Kleiman haakt Bitonic in op een fintechontwikkeling die de wereld verandert. “Bitcoin is misschien nog wel revolutionairder dan het internet”, aldus Kleiman.

Welk probleem lossen jullie op?
Kleiman: “Bitcoin heeft een decentraal karakter en hierdoor is het een krachtig en efficiënt betaalmiddel. Daarnaast is de digitale munt door bewezen wiskundige principes en een grote hoeveelheid rekenkracht een uitermate betrouwbaar betaalmiddel. Veel betrouwbaarder dan internetbankieren en creditcards waarvan de veiligheid in toenemende mate in het geding is. Bitcoinbetalingen zijn daarnaast anoniem, onomkeerbaar en wereldwijd van toepassing. Al deze voordelen maken bitcoin het digitale betaalmiddel van de toekomst.”

Hoe maken jullie het concept tot een succes?
“Zoals gezegd, waren wij in Nederland het eerste bedrijf dat inhaakte op deze technologie die de wereld gaat veranderen. De oprichters van Bitonic zijn echte techspecialisten en early adopters van de bitcoin. Zij hebben enorm veel kennis over deze zeer complexe materie. Ook bestrijken we met Bitonic meerdere gebieden van de markt, aangezien we zowel een handelsplatform voor consumenten als een betaaloplossing voor winkeliers bieden. Al met al hebben we binnen ons bedrijf een goede mix van kwaliteiten en talenten die ons verder helpt.

Hoe maken jullie het concept tot een succes?
“De oprichters van Bitonic hebben enorm veel kennis over deze zeer complexe materie. Ook bestrijken we met Bitonic meerdere gebieden van de markt, aangezien we zowel een handelsplatform voor consumenten als een betaaloplossing voor winkeliers bieden.”

Hoe ziet jullie verdienmodel eruit?
“Ons verdienmodel is gebaseerd op transacties en volume. Bij de ver- en inkoop, het handelen en het omzetten van BTC naar Euro’s. Tevens hebben wij een contract met het openbaar ministerie die in beslag genomen bitcoins bij ons omwisselt naar Euro’s.”

Voor het volledig artikel, zie hier.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles

1 Reactie

  1. Henk Bleekers 27 februari 2015 at 05:10

    Dit klopt wel. Bitcoin is het meest revolutionaire concept in tijden. Als betaalmiddel heeft het zeker de toekomst!