Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “Wij maken de combinatie en dat maakt ons uniek.”

 Als eerste bedrijf buiten de bankensector biedt Treasury Services onafhankelijke oplossingen aan op het gebied van treasury management.

Het bedrijf, dat in 2001 werd opgericht, heeft wel een achtergrond in de bankensector. Mede-oprichter Arnoud Doornbos was namelijk actief bij zowel BNP Paribas, Rabobank als Deutsche Bank. Samen met Jan Vermeer combineren ze met hun bedrijf diensten op het gebied van cash management, risico management, corporate finance en treasury control waarmee cliënten hun efficiency kunnen verhogen en kosten kunnen besparen. Hét grote paradepaardje van Treasury is hun eigen ontwikkelde software TreasuryMetrics, waarin ook de bankonafhankelijke cashpooling is opgenomen. We spreken met mede-oprichter Jan Vermeer, eerder nog actief als Global Risk Manager bij Philips en Treasurer bij Wessanen.

Welk probleem lost Treasury Services op?
Vermeer: “Wij creëren innovatieve en onafhankelijke oplossingen op het gebied van Treasury Management. Ons vakgebied bestaat uit vier gebieden: cash management, risk management, corporate finance en treasury control. Daarvoor hebben wij de juiste software in huis, maar ook bieden we opleidingen aan, consultancy én engineering. Door bovenstaande disciplines te combineren zijn wij in staat innovatieve oplossingen te maken. Je ziet vaak óf-óf en niet én-én. Bij ons wel. Wij maken de combinatie en dat maakt ons uniek.”

Hoe maakt Treasury Services dit idee tot een succes?
“Banken bieden ook cashpooling-oplossingen aan, maar zij vragen daar vaak onredelijke convenanten voor. Bedrijven willen dat niet meer. Dat lost onze software ook op. Bedrijven hoeven geen zekerheden meer te geven en bovendien geen juridische kosten en bankkosten meer te maken. Bovendien is de oplossing zeer snel te implementeren. Wij zijn pas drie jaar met deze software op de markt, maar hebben momenteel al 27 klanten die er succesvol gebruik van maken.”

Hoe gaan jullie geld verdienen met jullie dienst?
“Wij zijn zo overtuigd van ons product, dat we het enerzijds op basis van ‘no cure, no pay’ aanbieden. Wij ontvangen een percentage van de besparing die wij voor onze cliënten weten te realiseren. Anderzijds genereren wij ook inkomsten door voor het gebruik van de software een jaarlijkse vergoeding te vragen.”

Waarom gaan jullie de Fintech Awards winnen?
“Omdat wij uniek zijn door de combinatie van producten en diensten en omdat wij hiermee echt een probleem oplossen waar veel bedrijven momenteel mee kampen. Daarnaast maakt ook de combinatie van uitgebreide internationale treasury ervaring, toegepaste wetenschappelijke kennis en kennis op het gebied van information technology, Treasury Services snel en efficiënt in het maken van oplossingen.”

 

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles