Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “We zijn de enige partij die het proces speciaal voor penningmeesters heeft ingericht”

Een mooi overzicht hebben van de financiële toestand van je vereniging of club, het is de droom van elke penningmeester. ClubCollect maakt dit mogelijk met een eigen online platform.

De contributie-inning vormt voor vele clubs een enorm probleem, met ClubCollect wordt dit hele proces geautomatiseerd. Het is de enige aanbieder die het proces speciaal voor penningmeesters heeft ingericht. “Penningmeesters zijn vaak vrijwilligers die niet over voldoende tijd en tools beschikken om het proces van contributie-inning snel, veilig en efficiënt te laten verlopen”, zegt Adam Posma, die samen met Maurits van Rijckevorsel en Erik van Eykelen ClubCollect begon.

Welk probleem lost jullie concept/bedrijf op?
Posma: “Een sportclub of ander soort vereniging heeft grofweg drie bronnen van inkomsten: sponsorinkomsten, de contributie en de kantine-omzet. Het innen van contributie is voor veel clubs een enorm probleem. Veel penningmeesters van clubs en verenigingen hebben ieder jaar de grootste moeite om alle contributie binnen te halen. Met ClubCollect heeft de penningmeester realtime inzicht in wie betaald heeft en wie niet. Er worden automatisch herinneringen verzonden naar leden die nog niet betaald hebben. Daarnaast zorgen wij ervoor dat leden gespreid kunnen betalen, maar ook dat ze gemakkelijk kunnen betalen via iDeal.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“Wij focussen ons volledig op ons product. Wij zijn een technisch gedreven bedrijf, het product moet perfect zijn. Daarnaast besteden we veel aandacht aan onze klantenservice. Vragen van onze klanten beantwoorden wij altijd binnen een uur.”

Hoe ziet jullie businessmodel eruit?
“Clubs betalen ons 1 euro per factuur. Wij koppelen ons systeem aan partijen die distributie hebben. Dat kan een partij zijn als LISA, maar je kunt ClubCollect ook koppelen aan diverse boekhoudprogramma’s.”

Waarom gaan jullie winnen?
“Wij geloven dat we echt een probleem oplossen dat er al tijden was. We zijn de enige partij die het proces speciaal voor penningmeesters heeft ingericht. Wij vullen zo een  gat in de markt op. We zorgen er daarnaast voor dat het wat gezelliger wordt op de club. De contributie-inning kan namelijk voor best wat onrust zorgen bij verenigingen. Deze onrust halen wij weg.”

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles