Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Digitale valuta kunnen revolutie ontketenen

Ondanks de negatieve publiciteit rond digitale munten zoals bitcoin, heeft het idee achter een virtuele munt veel potentie. Het kan zelfs de hele financiële sector op zijn kop zetten.

Dit stelt consultant Innopay in hun nieuwe whitepaper. Digitale valuta zijn ontstaan in de jaren negentig toen de eerste variant Digicash werd gelanceerd. In de loop der jaren heeft dit alternatieve betaalmiddel zich verder ontwikkeld naar virtuele valuta en cryptocurrencies. Na de lancering van de beroemde Bitcoin in 2009 werd deze manier van betalen wereldwijd bekend. Met veel voor- en tegenstanders tot gevolg.

Implicatie
Om de impact van cryptocurrencies in kaart te brengen, besloot Innopay hier onderzoek naar te doen. Uit dit onderzoek blijkt dat cryptocurrencies een revolutie in de financiële sector teweeg kunnen brengen. Hoewel het nu nog vooral wordt gezien als een alternatief betaalmiddel, heeft het veel meer potentie dan dat. Dankzij de blockchaintechnologie die aan de valuta ten grondslag ligt, zijn betalingen betrouwbaarder. Ook zorgt het voor meer transparantie in het systeem.

Innovatie
Cryptocurrencies zijn, net als andere op technologie gebaseerde innovaties, gebaseerd op een open source aanpak voor business. Hierdoor blijft het mogelijk om te innoveren. Innopay ziet de toekomst van digitale valuta dan ook rooskleurig in.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles