Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Den Haag verwelkomt Nederlands eerste bitcoinpinautomaat

In de Haagse Torenstraat is vandaag de eerste bitcoinpinautomaat in gebruik gegaan. Het apparaat is te vinden bij “The Barbershop & co”.

De pinautomaat is afkomstig van Robocoin. Een bedrijf dat al langer bezig is met de productie en verkoop van bitcoinpinautomaten. Gebruikers van de automaat kunnen de online valuta laten uitbetalen in de vorm van biljetten van 20 euro en 50 euro. Het gebruik van de pinautomaat is zeer veilig. Robocoin voorziet de apparaten van PalmSecure-technologie van Fujitsu, waarmee de gebruiker inlogt met een unieke biometrische afdruk.

Bitcoin-stad
De komst van de bitcoinpinautomaat is niet de eerste connectie tussen online valuta en Den Haag. Sinds maart dit jaar is het project Bitcoin Boulevard gestart. Een achttal horecaondernemingen nemen deel aan dit project. Het is daardoor mogelijk om met bitcoins af te rekenen bij de deelnemende ondernemingen. Een ander onderdeel van het project is een omgekeerde pinautomaat. De gebruiker kan chartaal geld invoeren in de automaat. Vervolgens wordt dat geld omgezet naar bitcoins en bijgeschreven in de gebruikers online portemonnee.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles