Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

D66 wil startup aparte rechtsvorm geven

Voor startups moet een aparte rechtsvorm komen, zodat zij zich volop kunnen concentreren op innoveren. Dit vindt Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66).

Het Kamerlid wijst erop dat de economische groei van Nederland steeds meer gedreven wordt door innovatieve jonge bedrijven. Om hen in de cruciale eerste beginfase te ondersteunen, is voor hen een aparte rechtsvorm nodig waardoor zij in die periode zo min mogelijk hinder ondervinden van regels.

Innovatie ondersteunen
“Juist in de eerste twee jaar telt elke cent en hebben deze innovatieve jonge bedrijven ondersteuning nodig”, tekent het ANP op uit de mond van de D66’er. Een speciale startup-bv zou hun kunnen helpen tijdelijk loonkosten, investeringskosten en winstbelasting te verlagen. Ook meer flexibiliteit voor het aangaan van tijdelijke arbeidscontracten ziet Verhoeven als interessant. Een dergelijke aparte rechtsvorm voor startups bestaat nog nergens ter wereld, Nederland zou het eerste land zijn dat iets dergelijks doet.

Over de schrijver

Koos Plegt

Koos Plegt is journalist en schrijft veel over (o.a.) IT, finance en innovatie.

Related Articles

1 Reactie

  1. Henk Bleekers 27 februari 2015 at 05:11

    Goed nieuws. De startup zou wat meer steun moeten krijgen en daarom ook in een aparte categorie moeten vallen. Men kan niet iedereen over een kam scheren.