Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Crowdfundingpartij Zencap haalt Europa’s grootste investering op

Victory Park Capital investeert tot 230 miljoen euro in Zencap: een snel groeiende crowdfunder in Europa. De crowdfunder verstrekt kredieten aan midden- en kleinbedrijven. In Nederland hebben inmiddels zestig ondernemers een lening verkregen via Zencap.

Het investeringsbedrijf heeft ervoor gekozen om de miljoenen in te zetten in Zencap, omdat het naar eigen zeggen een van de weinige crowdfunders is die in meerdere Europese landen actief is. En dat terwijl de concurrentie groot is voor Zencap. Zo zijn er platforms als Symbid, Kickstarter en IndieGoGo, die ook op internationaal gebied bezig zijn met financiële projecten.

Niet meer weg te denken
Al eerder is geschreven over de steeds groter wordende rol van crowdfunding in Nederland en de steeds kleiner wordende rol van banken bij kleine leningen. Met al 43 miljoen aan financieringsprojecten die door crowdfunding is opgehaald, is dit begrip niet meer weg te denken uit de financiële markt. Vooral midden- en kleinbedrijf plukt hier de vruchten van. Zencap speelt in op deze kredietbehoefte.

Wat is Zencap?
Zencap is een steeds groter wordende crowdfunder, die zo’n anderhalf jaar geleden is opgezet in Duitsland. Ze zorgen ervoor dat particulieren op een, volgens hun, gemakkelijke, snelle en veilige manier kunnen investeren in midden- en kleinbedrijven. Volgens hen is het voor iedereen mogelijk om te investeren, waarbij transparantie erg belangrijk blijkt te zijn. Zo staat er op hun website dan ook meerdere malen beschreven dat de rente- en aflossingsbetalingen rechtstreeks op de bankrekening van particulieren komt te staan.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.