Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Crowdfunding gebeurt meeste lokaal

Crowdfunding, een alternatief voor traditioneel beleggen, gebeurt meestal dichtbij huis. Dat blijkt uit de cijfers van crowdfundingssite Crowdaboutnow.

Uit de cijfers van deze site blijkt dat in Nederland minstens 60 procent van het bedrag dat wordt geïnvesteerd afkomstig is van investeerder uit dezelfde gemeente. Vier vijfde van het geld komt in ieder geval uit dezelfde regio.

Financieel rendement

Aan nu zakelijk vertelt directeur Tom Vroemen van Crowdaboutnow hoe dit volgens hem komt: ‘Mensen willen pas investeren als ze het kunnen aanraken. Iemand die in Groningen woont, gaat niet in een restaurant in Amsterdam investeren omdat hij daar toch nooit gaat eten.’ Ook laten de cijfers zien dat het financiële rendement van ondergeschikt belang is. Crowdfunding draait meer om het activeren van een gemeenschap.’ In het nieuws komen vaak de Amerikaanse projecten die enkele miljoenen opbrengen. In Nederland is dit niet zo.’

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles