Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Crowdfunding blijft groeien

Crowdfunding blijft in Nederland aan populariteit winnen. In de eerste helft van dit jaar werd er 23 miljoen euro opgehaald via de 80 platformen die ons land rijk is. De opgehaalde miljoenen werden over 900 initiatieven verdeeld. Vooral nieuwe ondernemingen zijn populair bij de investeerders.

Ondanks dat minder van een derde van de initiatieven bestond uit ondernemingen, haalden ze wel meer dan driekwart van al het geld op. De 230 nieuwe bedrijven waren namelijk goed voor 19 miljoen euro. Dat komt neer op een gemiddelde investering van rond de 80.000 euro per onderneming.

Forse stijging in 2014
De cijfers zijn vrijgegeven door adviesbureau Douw&Koren, zo meldt het Financieele Dagblad. Dit bureau schat in dat er aan het eind van dit jaar tussen de 70 en 80 miljoen euro via crowdfunding zal worden geïnvesteerd. Dit is fors meer dan in 2013, toen er over het gehele jaar 32 miljoen euro via de verschillende platformen werd opgehaald.

Lokale crowdfunding
Vooralsnog wordt het meeste geld geïnvesteerd door mensen die in dezelfde gemeente wonen als waar het initiatief wordt gestart. Ruim 6o procent van de investeerders woont in dezelfde gemeente. Het is de vraag of dit zo blijft als er steeds meer investeringen via crowdfunding plaatsvinden.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles