Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Creditcard-applicatie Ching wint publieksprijs Present Your Startup Global

Het Caribische Ching, een applicatie voor beveiligde creditcardbetalingen via de smartphone, heeft woensdag de publieksprijs gewonnen tijdens de eerste internationale editie van startup-wedstrijd Present Your Startup. Het vijfjarig jubileum van Present Your Startup viel samen met de aankondiging van een nieuwe, exclusieve joint venture van investeerders met een omvang van 350.000 euro.

Het publiek in Haarlem vond de pitch van Chad Clettsome van de Britse Maagdeneilanden, die eerder dit jaar ook Present Your Startup Caribbean won, het meest aansprekend. In het Caribisch gebied is het accepteren van creditcardbetalingen technisch nog steeds een hele grote uitdaging. De plaatselijke middenstand, met haar winkeltjes, restaurantjes en andere ondernemingen, loopt hierdoor veel inkomsten mis. Lettsome doorzag dit probleem en ontwikkelde een applicatie (Ching) die creditcards scant, waarna iemand met een handtekening in staat is om de betaling te bevestigen.

CXpay
Op dit moment is de app alleen bruikbaar voor mensen op de Britse Maagdeneilanden en Jamaica. Om ervoor te zorgen dat ook de inwoners van Curaçao eenvoudiger creditcardbetalingen kunnen uitvoeren en accepteren, heeft Ching een samenwerkingsverband met fintechbedrijf, CXpay aangekondigd. Zij heeft zich toegelegd op het faciliteren van digitale betalingen. Met deze aankondiging kan Lettsome nog veel verder vooruit, want ook de Amerikaanse en Canadese markt worden plotseling toegankelijk voor Ching. Ofwel: Ching is schaalbaar. Lettsome liet bovendien zien over uitmuntende pitch-vaardigheden te beschikken.

Investering Bas Beerens
Lolo’s, producent van gezonde en suikervrije snacks voor kinderen, won de finale en kreeg meteen een investeringstoezegging van Bas Beerens, oprichter van WeTransfer, toebedeeld. “Er is sprake van ‘noodzaak’: ouders schreeuwen om producten waar geen suiker in zit”, verklaart jurylid Beerens de winst van Lolo’s. “Het mooie aan Lolo’s is dat het bedrijf ontzettend schaalbaar is. Om de volledige potentie te kunnen waarmaken, hebben ze uiteraard partners nodig. Ik geloof dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan en wil daar als investeerder graag onderdeel van uitmaken.”

Present Your Startup
Present Your Startup is een acceleratorprogramma en succesvol pitch-evenement uit Haarlem, in 2014 opgezet door advocate en ondernemer Valérie Vallenduuk. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van jonge bedrijven en het voor hen vinden van de juiste financiering. Vallenduuk maakte woensdag bekend dat ze samen met betrokken investeerders een exclusieve joint venture opzet ter waarde van 350.000 euro. “De intentie is om in de toekomst vanuit deze joint venture te gaan investeren in aantrekkelijke startups. Op basis van onze ervaringen van de afgelopen vijf jaar kunnen we een goede inschatting maken van de potentie van startups, die we als investeerders ook willen gaan coachen. Door het met een groep investeerders te doen, kunnen we de kennis en ervaring van startups en investeerders goed matchen.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles