Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Corporate investeringen in fintech verdubbelen in 2015

Het wereldwijde totaal aan investeringen in fintech bereikt in 2015 een hoogtepunt. Dat blijkt uit een recente analyse van onderzoeksbureau CB Insights. Welke bedrijven investeren het meest in fintech?

De fintech-markt trekt al een aantal jaar de interesse van investeerders en zal dit jaar een recordbedrag aan investeringen binnenhalen. Het onderzoek van CB Insights laat zien dat in 2014 meer dan negentig bedrijven geld staken in fintech-startups, wat een indrukwekkende stijging is van 176 procent ten opzichte van 2010. De data toont aan dat vanaf 2010 de investeringen in fintech vooral gedaan worden door technologiebedrijven, met Google Ventures en Intel Capital aan de top.

Actieve investeerders
De meest actieve investeerders sinds 2012 zijn 500 Startups, Google Ventures en SV Angel. Bekijk hier de volledige lijst van meest actieve investeerders sinds 2012. In 2015 is nu al 700 miljoen dollar geïnvesteerd in fintech, inclusief grote deals in Coinbase en LendingHome. In het eerste kwartaal van 2015 vonden er 124 investeringsdeals plaats in fintechbedrijven. Dat is het hoogste niveau in twaalf kwartalen en bovendien 23 procent hoger dan het eerste kwartaal van 2014, blijkt uit de berekeningen van CB Insights. Deze trend lijkt zich voort te zetten in het tweede kwartaal van 2015.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles