Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Contant betalen online aankopen groot succes

De kans is groot dat je online aankopen met je creditcard of een digitaal betaalsysteem zoals iDeal betaalt. SafetyPay maakt ook contante betalingen in e-commerce mogelijk. En met succes, zo blijkt uit recente cijfers.

In 2016 groeide het aantal transacties via het internationale bedrijf met contante betalingen al met 86 procent in vergelijking met een jaar ervoor.

Hoe werkt het?
Betaal je online liever met cash? Dan gaat het als volgt: via SafetyPay krijg je bij het doen van een aankoop in een webwinkel een betaalcode. Die lever je in bij een zogenaamde walk-in payment-partner (een lokale bank of regionale handelaar), waar je je aankoop in contanten betaalt. Zodra de betaling is goedgekeurd, krijgt de webwinkel een bevestiging van de betaling.

Veilig en betrouwbaar
“Door te investeren in een alternatieve methode waarmee het mogelijk wordt om zonder bank- of creditcard online aankopen te doen en de betaling real-time te bevestigen bij geautoriseerde walk-in payment-partners, hebben wij grenzen geslecht voor iedereen die dingen wilde kopen, maar tot dan toe geen manier had om veilig en betrouwbaar te kunnen betalen,” aldus directievoorzitter van SafetyPay voor Latijns-Amerika Luiz Antonio Sacco.

SafetyPay is actief in 19 landen wereldwijd – ook in Nederland. Het bedrijf breidde vorig jaar wereldwijd uit met 80 procent. De van oorsprong Zuid-Amerikaanse onderneming groeide in Brazilië met meer dan 500 procent.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles