Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Contactloos betalen ongekend populair

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van contactloze betalingen. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland; afgelopen weekend werd namelijk de honderd miljoenste betaling in Nederland gedaan.

Sinds 2014 is het in Nederland mogelijk om met een smartphone of betaalpas contactloos af te rekenen bij de kassa. Bij bedragen onder de vijfentwintig euro hoeft de consument geen pincode in te voeren bij het afrekenen. Daarnaast is het voor sommige Nederlanders mogelijk om te betalen met de smartphone.

Mijlpaal
Betaalvereniging Nederland is verbaasd over deze prestatie. “We hadden niet verwacht deze mijlpaal al zo snel te bereiken”, aldus Piet Mallekoote, directeur van de Betaalvereniging Nederland tegenover Trouw. Vorige maand was ruim zeven procent van alle pinbetalingen contactloos. Volgens Mallekoote zien steeds meer consumenten de voordelen in van contactloze betalingen: “Wie eenmaal een keer contactloos heeft betaald, gaat het vaker doen.”

Contactloze betalingen zijn nog niet mogelijk bij alle betaalautomaten. Een jaar geleden was een op de zes automaten geschikt voor contactloze betalingen, tegenwoordig kan het al bij een derde van de automaten. Vooral kleinere bedragen worden afgerekend met contactloze betalingen, ruim negentig procent van de contactloze betalingen betreft een betaling van onder de vijfentwintig euro.  Daarnaast Een explosieve groei is te zien in het aantal contactloze betalingen in de afgelopen paar maanden. In augustus werden er nog tien miljoen contactloze betalingen gedaan en in oktober is dit al verdubbeld naar meer dan twintig miljoen betalingen.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles