Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Cloudsoftware biedt inzicht in cashflow

Cashforce ontwikkelde cloudsoftware die bedrijven inzicht geeft in hun cashflow. De jonge Vlaamse fintech-startup, verovert de markt door aan de hand van data aan te geven wat er financieel gaat gebeuren en hoe de kasstroom verbeterd kan worden.

De data van de Vlaamse startup komt niet alleen uit erp-systemen, maar het communiceert ook met bankinstellingen. Mede oprichter Nicolas Christiaen zegt dat de toepassing rekening houdt met de veronderstellingen van de klant. “Telkens als de data geüpdatet wordt, krijgt ook de voorspelling een update.”

Voorspelling en inzicht
Met de software kan Cashforce financiële instellingen inzicht geven in toekomstige situaties. Het systeem houdt rekening met de data uit de analyses, waarmee de startup grootbanken kan helpen met het beheer van hun klanten. De elektronische berichten tussen bank en klant worden namelijk opgenomen in de analyses van Cashforce.

Samenwerking met grootbanken?
Het Gentse bedrijf richt zich voornamelijk op bedrijven die meer dan 50 miljoen euro omzetten. De CEO zegt dat de startup in gesprek is met diverse grootbanken. “Wanneer een bank weet dat de forecast van een klant positief is, is het risico kleiner om er in te investeren.”, aldus Christiaen. Tevens geeft hij aan dat financiële instellingen andersom dan ook weten wanneer een van hun klanten in problemen gaat komen, zodat een bank daar actief op in kan spelen. Bijvoorbeeld door een extra lening te verstrekken om een moeilijke periode te overbruggen of door te investeren in een waardevoller project.

De kracht van Cashforce ligt in het juist combineren- en visualiseren van de data. De cloudsoftware van Cashfore wordt dan ook continu geoptimaliseerd middels feedback van verschillende CFO’s. Volgens de ontwikkelaars zoden de huidige methodes, zoals SAP niet in staat zijn om een cash forecast mee te realiseren, te lang duren en duurder zijn.

Over de schrijver

Related Articles