Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintechbedrijf Ching winnaar van Present Your Startup Caribbean 2018

Fintechbedrijf Ching is afgelopen week uitgeroepen tot winnaar van Present Your Startup Caribbean (PYSC) 2018. In deze tweede PYSC-editie ontving oprichter Chad Lettsome namens nieuwkomer Ching de prijs voor de beste startup van de Caribbean. De prijs werd uitgereikt op Curaçao.

Een panel van investeerders en experts benoemde aan het einde van de avond Chad Lettsome tot winnaar van Present Your Startup Caribbean 2018. De winnaar krijgt een plek in de finale van Present Your Startup Netherlands, die dit jaar op woensdag 28 november plaatsvindt in Haarlem. CEO Lettsome kwam tijdens het in ontvangst nemen van de bijbehorende geldprijs van 10.000 Antilliaanse gulden ook met nieuws naar buiten. Hij maakte een samenwerking met het Curaçaose CXpay, gespecialiseerd in ePayments, bekend.

In het Caribisch gebied is het accepteren van creditcardbetalingen technisch nog steeds een hele grote uitdaging. De plaatselijke middenstand, met haar winkeltjes, restaurantjes en andere ondernemingen, loopt hierdoor veel inkomsten mis. Lettsome doorzag dit probleem en ontwikkelde een applicatie (Ching) die creditcards scant, waarna iemand met een handtekening in staat is om de betaling te bevestigen.

Ching

Op dit moment is de app alleen bruikbaar voor mensen op de Britse Maagdeneilanden en Jamaica. Om ervoor te zorgen dat ook de inwoners van Curaçao (eenvoudiger creditcardbetalingen kunnen uitvoeren en accepteren, heeft Ching een samenwerkingsverband met fintechbedrijf, CXpay aangekondigd. Zij heeft zich toegelegd op het faciliteren van digitale betalingen. Met deze aankondiging kan Lettsome nog veel verder vooruit, want ook de Amerikaanse en Canadese markt wordt plotseling toegankelijk voor Ching.

Bovengenoemde samenwerking weerspiegelt hét voornaamste punt waar de jury diens oordeel op baseerde: Ching is schaalbaar. Daarnaast liet Lettsome in Curaçao zien dat het beschikken over uitmuntende pitch-vaardigheden een skillset is waarmee iedere (jonge) ondernemer zich van de rest kan onderscheiden.

Interesse in de Nederlandse variant van Present Your Startup? Kijk dan ook eens op hun website.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles