Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

‘Fintech-markt volwassener geworden’

De markt van fintech-investeringen  is volwassener geworden. Dat stelt Accenture in een recent rapport.

Het rapport bevat een aantal opvallende conclusies en voorspellingen. InsurTech zou the next big thing in fintech zijn, aangezien de investeringen op dat gebied verdriedubbeld zouden zijn het afgelopen jaar.

Het rapport is te downloaden via deze link.

Markt wordt volwassen
Hoewel de markt voor fintech-investeringen terugliep in de bekende hubs zoals Silicon Valley, New York en Londen, ontstond er een gezonde basis in andere gebieden,  zoals Austin, Stockholm en Zuidoost-Azië. Daardoor lijkt de markt volwassener te worden, stellen de auteurs van het rapport ‘Fintech and the evolving landscape: landing points for the industry’.

Daarnaast zou de markt volwassener worden doordat de investeringen omvangrijker worden: afgelopen jaar waren er 94 investeringen die 50 miljoen euro overstegen, incluis megadeals als de miljardinvestering in financieringsbedrijf SoFi.

Populair bij beleggers
Accenture verwacht dat fintech populair blijft bij beleggers. “Wereldwijde beleggingen in fintech-bedrijven zijn in het eerste kwartaal toegenomen tot 4,6 miljard. Dat is een stijging van 67 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor”, zegt het rapport.

Het rapport merkt op dat de markt in Zuid-Oost Azië groeit en inmiddels, na Noord-Amerika, de tweede regio is op het gebied van fintech-investeringen.

Lees ook: China verdringt VK als #2 fintech-land.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles