Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Case Wallet biedt dé oplossing voor handel in Bitcoins

Bitcoins worden steeds meer gebruikt voor betalingen. Zelfs een Nederlandse verzekeraar introduceerde onlangs de mogelijkheid om te betalen met de online valuta. Het grote probleem hierbij is de snelheid en veiligheid die niet altijd gegarandeerd worden. Ook zijn er de tussenpartijen die steeds een deel van de transactie als ‘servicekosten’ aanrekenen. Case Wallet is hiervoor de oplossing.

Met de nieuwe ‘fysieke Bitcoin wallet’ maakt Case Wallet het mogelijk om snel en in alle veiligheid met Bitcoins te betalen. Voor veel mensen is het betalen met Bitcoins nog te ingewikkeld. De digitale valuta wordt dan ook nog bijna uitsluitend gebruikt door mensen die zelf erg actief zijn in de financiële sector. De Case Wallet wil de Bitcoin toegankelijker maken voor een groot publiek. Het apparaat zelf heeft de afmetingen van een pinpas en heeft een eigen ingebouwde GSM-chip, waardoor het gebruik van internet overbodig wordt. De wallet zal beschikbaar en werkzaam zijn in meer dan honderd landen.

Snel en veilig
Het grootste voordeel van de Case Wallet is dat men er snel en veilig mee kan betalen. Volgens ontwikkelaar CryptoLabs zijn ze de eerste aanbieder die zowel snelheid en veiligheid kan garanderen. “Het potentieel van de Bitcoin is te groot om te moeten kiezen tussen deze twee mogelijkheden” zegt founder en CEO Melanie Shapiro.

Drie stappen
Een betaling met je Case gebeurt in drie simpele stappen. Je drukt op de Bitcoin knop, je scant de QR-code op je smartphone, tablet of factuur en je laat je vingerafdruk scannen. Meer is het niet. De zogenaamde ‘cloud’ doet de rest. “Het ontvangen, verkopen en inkopen van Bitcoins was nog nooit zo gemakkelijk”, aldus Shapiro.

Tweehonderd dollar
De Case Wallet zal na meer dan een jaar van ontwikkeling in de Verenigde Staten beschikbaar zijn vanaf de zomer. Het apparaat kan al wel besteld worden en kost ongeveer tweehonderd dollar. Volgens bepaalde media ligt die prijs veel te hoog, maar CryptoLabs zelf vindt de prijsklasse ideaal voor de doelgroep die ze wil bereiken. De ontwikkelaar doet onderzoek om meerdere valuta en betaalmogelijkheden toe te voegen.

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles