Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Capgemini innovatie- en technologiepartner binnen fintech-programma Startupbootcamp

Startupbootcamp heeft consultancybureau Capgemini benoemd tot innovatie- en technologiepartner voor het accelerator-programma FinTech & CyberSecurity. Het van origine Franse Capgemini gaat met haar expertise wereldwijd startups en scale-ups binnen de fintech en cybersecurity adviseren én begeleiden.

Veel beginnende techbedrijven hebben vooral in de beginfase behoefte aan advies en begeleiding, bijvoorbeeld wanneer het aankomt op certificering en toegang tot financiers. Kortom: op het moment dat ondernemers binnen de technologische industrie met hun bedrijf naar de volgende fase willen groeien. De oprichters nemen deel aan intensieve accelerator-programma’s waar, naast andere startups, grote technologische bedrijven (partners van Startupbootcamp) en investeerders aan deelnemen

FinTech & CyberSecurity
Aangezien er veel startups bestaan en Startupbootcamp verschillende locaties heeft (onder meer in Amsterdam, Londen, Berlijn, Mumbai en Mexico-Stad), zijn er verschillende accelerator-programma’s opgericht, ieder met zijn eigen partners, mentors en investeerders. Voor het programma FinTech & CyberSecurity – Amsterdam heeft consultancybedrijf Capgemini bekendgemaakt als partner zich actief voor de startups binnen de gebieden fintech en cybersecurity in te gaan zetten. Door met Startupbootcamp samen te werken, kan Capgemini bijdragen aan ontwikkelingen en de opkomende fintech-community bijstaan met raad en advies”, aldus Elias Ghanem, hoofd FinTech bij Capgemini.

Natuurlijk is het niet zo dat alleen de startups hun voordeel doen met deze samenwerking. Capgemini hoopt, door de focus op zakelijke samenwerking, ook van hun partnership met Startupbootcamp te kunnen profiteren. Micheal Dooijes, managing director van het programma FinTech & CyberSecurity van Startupbootcamp: “De startups werken in de meest spannende gebieden van fintech, insurtech en cybersecurity. We hopen dat Capgemini hier ook haar voordeel uit haalt.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles