Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Bunq nu ook actief op zakelijke markt

Bunq (het bedrijf van Ali Niknam), dat primair bancaire diensten aanbiedt via een app, stort zich sinds dinsdag ook op ondernemers.

Unique selling point van Bunq is dat de vaste kosten bij deze betaaldienst laag zijn. Daarbij maakt de app gebruik van de laatste technieken, zoals inloggen met een code of touch-ID. Ook de zakelijke markt profiteert vanaf nu van de voordelen van Bunq. Om zaken te doen via een betaalrekening van Bunq, heb je alleen een KvK-nummer en telefoon met internet nodig, zo schrijft Z24.nl.

Trots
“We zijn op vrijwel alle punten goedkoper dan de vier grootbanken in Nederland”, zo vertelt Niknam trots aan het FD. Hij verklaart dit voordeel onder meer door het feit dat ondernemers ook transactiekosten betalen bij traditionele banken, vaak zonder zich daarvan bewust te zijn. “Iedereen kan zelf uitrekenen hoeveel het scheelt.”

Waar Bunq-gebruikers nog wel tegenaan lopen is het feit dat je geen contanten of cheques kunt storten. Ook rood staan en geld lenen is niet mogelijk.

De zakelijke rekening kost met een euro per maand wel iets meer dan een privérekening (een bankpas die vier jaar geldig is, kost namelijk negen euro), maar is in vergelijking met andere banken goed betaalbaar.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles