Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

bunq en Budgently winnen Fintech Impact Award

Tijdens de NRC Live conferentie De Fintech-realiteit zijn bunq en Budgently gisteren uitgeroepen tot de winnaars van de Fintech Impact Award 2017. Vakjuryprijs
Uit meer dan 40 inzendingen werden 8 finalisten geselecteerd. De jury, bestaande uit Janneke Willemse (financieel journalist), Willem Vermeend (Fintech-gezant), Don Ginsel (Holland FinTech) en Oscar Kneppers (Rockstart), riep niet één van de finalisten, maar juist de samenwerking tussen bunq en Budgently uit tot winnaar van de Fintech Impact Award 2017.

“bunq en Budgently zijn, ieder op hun eigen wijze, uitdagers met maatschappelijke missie. Juist de snelheid en eenvoud van samenwerking tussen het open financiële platform bunq en personal finance ontwikkelaar Budgently, laat zien wat de potentie van deze nieuwe financiële realiteit is.”

De winnaars lopen daarmee vooruit op de invoering van PSD2, waarmee derde partijen met toestemming van rekeninghouders toegang krijgen tot rekeninginformatie en betalingen kunnen doen.

Publieksprijs
Het publiek kon tot 10 mei stemmen op hun favoriete innovatie. Met 33% van de stemmen sleepte bunq ook de publieksprijs in de wacht. Blockchain-innovatie Torch van ABN AMRO en cloud-leverancier Ohpen eindigden op de tweede en derde plaats.

Het initiatief
De Fintech Impact Award is een initiatief van NRC Live om vernieuwing in de financiële sector te stimuleren en innovators uit te dagen. Daarbij staat de impact op de sector en de klant centraal. NRC Live presenteert de award in samenwerking met partners Topicus, Knab en Capgemini.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles