Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Britten openen sandbox voor nieuwe fintechs

De Britse financiële toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) introduceert de zogenaamde sandbox die nieuwe toetreders tot de fintech-sector de mogelijkheid geeft hun ideeën te testen.

De officiële naam die gegeven wordt aan het innovatieve hulpmiddel is de ‘rugulatory sandbox’, oftewel gereguleerde zandbak, die de FCA begin deze maand introduceerde. In de sandbox kunnen start-ups die nog niet over alle licenties beschikken hun bedrijfsmodellen, producten en services testen. Hiermee krijgen bedrijven een gelimiteerde toestemming om te kunnen proefdraaien.

Stimuleren van innovatie

De FCA, toezichthouder op de markt, hoopt met de sandbox innovatie te stimuleren. Een ‘ja’ wordt immers makkelijker en sneller gegeven als een idee te toetsen valt. Zo duurt het ook minder lang voor een idee op de markt komt. Door de mogelijkheid om eerst het product of idee te testen hoeven nieuwe toetreders nog geen grote investeringen te doen. Hier zijn de gevestigde namen wel toe verplicht.

Beperkte begeleiding

De FCA heeft al aangegeven dat de mankracht om bedrijven te begeleiden nu gelimiteerd is. Omdat er per casus gekeken moet worden naar hoe veilig een nieuwe dienst bijvoorbeeld is, is die begeleiding wel noodzakelijk.

 

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles