Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Britse en Amerikaanse organisaties vormen trans-Atlantische werkgroep

Het Britse Innovate Finance en enkele Amerikaanse FinTech-bedrijven gaan een samenwerking aan om beleid te vormen rondom FinTech in het Verenigd Koninkrijk, de VS en de rest van de wereld. Het initiatief heet Transatlantic Policy Working Group (TPWG).

Volgens Innovate Finance is het doel om kennis uit te wisselen en best practices te delen. Het initiatief zal in de VS worden geleid door OnDeck, een online leningsverstrekker aan het mkb. TPWG zal zich richten op open data standaarden, betalingsinfrastructuur, financiën en automatisering.

Belangrijke partners
Amerikaanse congresleden waren aanwezig tijdens tijdens het eerste bijeenkomst in Washington, DC. Naast Innovate Finance zijn ook OnDeck, Paypal en Seedrs betrokken. Dan Morgan, Hoofd Beleid en Regulering bij Innovate Finance, zei: “Dit platform zal een echte boost geven aan beleid rondom FinTech. Het zal zorgen voor een levendige FinTech-sector, die transparantie en competitie in de financiële sector promoot.”

Innovate Finance
Innovate Finance is een non-profit organisatie die beoogt het Verenigd Koninkrijk te promoten als centrum voor financiële innovatie. In de VS heeft gefragmenteerd overzicht en wantrouwen naar nieuwe soorten van financiering ervoor gezorgd dat innovatie op dit gebied traag blijft. Het Verenigd Koninkrijk, daarentegen, wordt wel gezien als toonaangevende innovatie-hub.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles