Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Britse consument weet niet dat bank inkomensgegevens deelt

Negen van de tien Britse consumenten zijn zich er niet van bewust dat banken hun inkomensgegevens bewaren en delen met andere bedrijven. Dit blijkt uit een poll onder vierduizend lezers van de krant The Telegraph.

Op de vraag ‘Wist je dat je bank jouw bank iedere maand je inkomensgegevens opslaat en deelt met ander organisaties?’ antwoordde 88 procent van de lezers ‘Nee, ik was me daarvan niet bewust.’ De resterende twaalf procent stelde wel op de hoogte te zijn van de praktijk. De uitkomst van de poll staat in contrast met de aanname van CallCredit, een van de grootste drie kredietinformatiebureaus van het land, dat banken ‘zeer helder’ zijn naar hun klanten over het verzamelen en delen van inkomensgegevens.

Bewaren data is routine
Bijna alle Britse banken bewaren data over maandelijkse inkomsten van hun klanten. Deze delen zij met kredietinformatiebureaus, welke de data op hun beurt verhandelen. Banken claimen de inkomensgegevens te bewaren om hypotheekaanvragen te kunnen beoordelen. In het verleden leverden aanvragers zelf deze informatie aan, maar inmiddels is het doorlopend bijhouden van inkomensdata door banken routine geworden.

Over de schrijver

Koos Plegt

Koos Plegt is journalist en schrijft veel over (o.a.) IT, finance en innovatie.

Related Articles

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Finance Innovation Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste innovaties in de financiële wereld? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Zie onze privacyverklaring.