Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

BNP Paribas helpt mkb-bedrijven aan financiering met blockchain-platform

BNP Paribas Securities Services gaat mkb-bedrijven helpen om mini-bonds uit te brengen via crowdfunding platforms. Dat doet de financiële dienstverlener door haar blockchainplatform voor privé-aandelen uit te breiden. De bank werkt samen aan dit initiatief met Lendosphere, Enerfip en Lumo, startups op het gebied van crowdfunding.

Het initiatief volgt op het besluit van de Franse regering om mkb-bedrijven toe te staan om minibonds uit te brengen via crowdfunding platforms.  De overheid moedigt bedrijven aan om gedistribueerde blockchain te gebruiken, in plaats van bestaande individuele blockchains, om de authenticatie van transacties te garanderen.

Als onderdeel van de samenwerking werkt BNP Paribas Securities Services aan een gedistribueerde blockchain die alle minibonds die zijn uitgegeven via het platform registreert. Daarbij legt het alle gerelateerde transacties en veranderingen van eigendom vast. Verstrekkers van certificaten en beleggers zullen profiteren van een gestandaardiseerd proces, dat ervoor zorgt dat financiële transacties snel, efficiënt en veilig worden uitgevoerd.

Blockchaintechnologie zou volgens de Franse bank geschikt zijn voor het organiseren van financiering voor mkb-bedrijven; de transactievolumes zijn bij deze bedrijven doorgaans lager dan bij beursgenoteerde ondernemingen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles