Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Bitcoinprijs met 20 procent gezakt

Door een gigantische order is de prijs van bitcoins dit weekend hard gedaald. Een onbekende partij verkocht hun aandelen voor zo’n $7,8 miljoen op de beurs.

De koers daalde tot onder de $300, maar trok erna weer op richting de $340. Moe Levin, directeur Europa bij Bitpay dat bitcoinbetalingen voor winkeliers en webshops verwerkt, stelt in De Telegraaf dat hij niet verrast is door de plotselinge daling: “De bitcoinprijs is gemakkelijk te manipuleren door grote orders. De markt is relatief klein dus met zo’n grote order duw je de prijs omlaag.” Volgens Levin zou dit ook nog best eens een vooropgezet plan kunnen zijn: “Ik denk dat dit een persoon of onderneming was die de prijs omlaag dreef om zo goedkoop mogelijk extra bitcoins te kopen. ”

Geen verassing
Dit is niet de eerste keer dat de bitcoin zakte, in september kostte een bitcoin nog $500. Volgens Levin spelen er meerdere factoren een rol bij de koers van de bitcoin: “Toezichthouders werken aan regelgeving omtrent bitcoin, het is nog onduidelijk wat dit voor invloed gaat hebben. Dat steeds meer bedrijven bitcoinbetalingen accepteren, drukt ook op de prijs.” Heftige dalingen zijn niet onbekend voor het digitale betaalmiddel, zo was de waarde van de bitcoin in december nog $1100. Eerder had de bitcoin maar een waarde van $125.
Voor Jouke Hofman van handelsplatform Bitonic is inmiddels niets meer vreemd. “Voor ons is het ook lastig er precies de vinger op te leggen wat de oorzaak is,  de koers van bitcoin doet soms precies het tegenovergestelde van war je verwacht.” Voor Bitonic zijn de snel dalende en stijgende koersen in ieder geval goed nieuws: “We hebben het een stuk drukker wanneer de prijs flink beweegt.”

Eerder verwelkomde Den Haag al de eerste bitcoinpinautomaat.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles