Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Bitcoin breekt record, munt is meer dan 8000 dollar waard

De bitcoin breekt record na record. Afgelopen vrijdag werd er weer een nieuw hoogtepunt bereikt. De munt brak door de grens van achtduizend dollar en sloot het weekend ook boven deze grens af.

Na het slechten van de mijlpaal op vrijdag zakte de munt al snel terug naar een waarde van 7.500 dollar, maar de munt herstelde zich gedurende het weekend. Opmerkelijk, want de munt was vorig weekend nog slechts 6.000 dollar waard. Met de nieuwe waarde is de bitcoin sinds de jaarwisseling verachtvoudigd in waarde.

Oorzaken
De stijging volgde kort op het bericht dat de geplande splitsing van de van de munt zou zijn mislukt. Deze splitsing, de zogenoemde Segwit2x-afsplitsing, zou tot gevolg hebben dat de valuta uiteen zou gaan in twee verschillende munten. Als gevolg hiervan kochten handelaren een andere afsplitsing van bitcoin, bitcoin cash.
Een andere oorzaak van de stijging kan zijn dat blockchain, de achterliggende technologie van de bitcoin, aan populariteit wint binnen de financiële sector. Maandag is bekendgemaakt dat een groep grote internationale banken, waaronder Goldman Sachs en JP Morgan Chase, een succesvolle blockchainproef hebben uitgevoerd. Voor die test is een eigen variant van blockchain ontwikkeld waarmee de handel in aandelenswaps werd bijgehouden.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.