Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Biometrische beveiliging voor bitcoin-pinautomaten

Door mensen zich te laten identificeren met hun handpalm moet het onmogelijk worden om te frauderen met bitcoin-pinautomaten. Een dergelijke pinautomaat maakt het mogelijk om bitcoins in te wisselen voor chartaal geld en vice versa. Een van de producenten van deze automaten, genaamd Robocoin, is nu een samenwerking aangegaan met Fujitsu om fraude bij transacties te voorkomen.

Sinds de introductie van de bitcoin is de online valuta steeds populairder geworden. De invloeden waren op het begin voornamelijk op het internet te merken. Steeds meer offline bedrijven accepteren vandaag de dag bitcoins als geldig betaalmiddel. Het is ook niet verwonderlijk dat de bitcoin-pinautomaat is ontstaan.

Biometrie
Om te zorgen dat de pinautomaten zo min mogelijk fraude gevoelig zijn, zal er gebruik gemaakt worden van de PalmSecure biometrische technologie van Fujitsu. Deze technolgie scant de handpalm van de gebruiker met bijna-infrarood licht. De aderpatronen worden daardoor zichtbaar. Als deze overeenkomen met de patronen die gescand zijn bij de registratie, kan de gebruiker de transactie voltooien. Dankzij de uniekheid van aderpatronen zijn deze bijna onmogelijk te vervalsen. De gebruiker hoeft de scanner niet aan te raken, de hand boven de scanner houden is voldoende. Op deze manier worden ook gelijk mogelijke problemen met hygiëne en bacteriën opgelost.

Bitcoins pinnen
In november 2013 werd de eerste bitcoin-pinautomaat ter wereld geïntroduceerd  in Canada. Sindsdien zijn de automaten zich in een snel tempo gaan verspreiden. Robocoin opereert momenteel in 13 verschillende landen en is nog steeds aan het uitbreiden. Voordat de speciale pinautomaten er waren was het al mogelijk om betalingen te doen met bitcoins. Zo zijn er in verschillende branches organisaties te vinden die de valuta accepteren, van horecagelegenheden tot aan rijscholen.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles