Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

BijBouwe: pionier op de online hypotheekmarkt?

BijBouwe, een volledig online hypotheekverstrekker in Nederland, wordt deze week gelanceerd. Via het online platform kan men direct online een hypotheek afsluiten, waarmee de hypotheekaanbieder een primeur heeft.

Het initiatief speelt in op de trend in de financiële sector dat er steeds meer vraag is naar online diensten en producten. Bouwe Kuik, de oprichter van BijBouwe, zegt daarover: “In een aantrekkelijke woningmarkt is het voor huizenkopers belangrijk om duidelijkheid te hebben over de hypotheekruimte.” Hij zegt dat het platform op de hypotheekmarkt is gebouwd vanuit het perspectief van de klant die snel duidelijkheid wil hebben over de hoogte van de hypotheek en de rente. “Als de klant zelf aan de knoppen zit, zijn de kosten lager.”

Hoe werkt het?
Het platform koppelt de vraag van consumenten direct aan het aanbod van institutionele beleggers, zoals de Nederlandse pensioenfondsen. Daardoor hebben beleggers de mogelijkheid om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken.
Klanten hebben de keuze om hun hypotheek zelf online te regelen met een adviseur van het platform of met een onafhankelijke adviseur. Het leenbedrag en de hoogte van de rente zijn meteen na het online afhandelen van de hypotheek te zien. Het bedrijf zegt de informatie 24/7 realtime aan te bieden, zodat de klant op elk gewenst moment de status van de hypotheek kan zien.

De cijfers
Hypotheken tussen de 37.500 euro en 1.000.000 euro worden via het platform aangeboden. Het afsluiten van een hypotheek kost ongeveer 600 euro.

 

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles