Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
AI-app

Betalen met je stem in Mobiel Bankieren App ING

Particuliere klanten van ING kunnen voortaan hun betaalopdrachten uitspreken om geld over te maken. Daarvoor zorgt spraakassistent Siri in de ING Mobiel Bankieren App.

Met Siri kunnen klanten met hun stem een opdracht geven om geld over te maken of geld te ontvangen via een betaalverzoek. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor ING-klanten die in het bezit zijn van een Apple iPhone of iPad met Siri.

Hé Siri
Om een betaling met Siri te doen ontgrendelt de klant zijn telefoon en vraagt daarna ‘Hé Siri, ik wil geld overmaken’. Vervolgens geeft de klant het bedrag op en bevestigt hij de betaling met TouchID (vingerafdruk) of met de mobiele pincode in de ING Mobiel Bankieren App.

Om geld te ontvangen vraagt de klant Siri om een betaling te ontvangen. Daarna geeft hij het bedrag op en toont Siri het opgegeven betaalverzoek. Na de bevestiging wordt het betaalverzoek verder afgehandeld in de ING Mobiel Bankieren App en kan de klant het verzoek delen via bijvoorbeeld WhatsApp of e-mail. Siri werkt alleen als de Siri-instellingen in de ING Mobiel Bankieren App en op de iPhone of iPad aangezet zijn.

Opvolgster van Inge
Voor Siri introduceerde ING al stembediening Inge en vingerafdrukherkenning in de ING Mobiel Bankieren App. Deze functionaliteiten zijn zowel beschikbaar voor iOS (Apple) als voor Android apparaten.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!