Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betalen met vingerafdruk

Vanaf heden kun je middels een PayPal-app betalen met je vingerafdruk; een nieuwtje van de Samsung Galaxy S5. Het zogenaamde ‘vingerpinnen’ is volgens de directeur van PayPal een belangrijke stap in de toekomst van betalingen.

Vooralsnog kun je enkel bij Media Markt, Sony, Philips, KLM en TomTom met de PayPal-app betalen, maar volgens het online betaalsysteem PayPal duurt het niet lang meer voordat je bij steeds meer winkels met je vingerafdruk kunt betalen. Volgens Erik Diepering, commercieel directeur van PayPal Benelux, is het grote voordeel van vingerpinnen dat een wachtwoord overbodig is zonder dat er aan veiligheid wordt ingeleverd.

Veilig betalen is illusie
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en volgens marketingdeskundige Stephan Fellinger is dat het ook bijna. In een interview met RTL Nieuws zegt hij dat het waarschijnlijk wel te hacken is, maar “alles is te hacken”, zo stelt hij. Volgens hem moeten we af van de discussie of het wel veilig is. We moeten de verantwoordelijkheid meer bij de gebruiker leggen. “Waar bijna niemand bij stilstaat is dat er met creditcard ontzettend veel gefraudeerd wordt en men ook overal en nergens hun nummer achterlaten. Daar hoor je niemand over.” Fellinger zou zelf ook gaan vingerpinnen, want “helemaal veilig betalen is een illusie”, zegt hij.

 

 

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles