Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betalen met mobiel vanaf nu mogelijk in Nederland

Nederlandse consumenten kunnen sinds gisteren betalen met hun smartphone. Het betalen met de mobiele telefoon is vooralsnog alleen mogelijk voor klanten van de Rabobank die in het bezit zijn van een Samsung. Ook ING en ABN werken ook aan een betaalsysteem voor mobiele telefoons.

Na jaren testen is het zover: consumenten kunnen nu ook betalen met hun telefoon. De Rabobank lanceerde als eerste bank een app waarmee klanten kunnen afrekenen bij de kassa. Toch zijn er nog enkele beperkingen. De Rabo Wallet app is voorlopig alleen beschikbaar op de Samsung Galaxy S4 en Note 3. De bank voegt pas andere toestellen toe wanneer die zijn getest. Daarnaast zijn nog lang niet alle betaalterminals in Nederland geschikt voor contactloos betalen; slechts bij één op de vijf betaalpunten is dit mogelijk. De zes miljoen particuliere klanten van de Rabobank kunnen hun pinpas dus voorlopig nog niet thuis laten.

Privacy
Rabobank belooft zijn klanten dat het geen betaaldata gebruikt om advertenties naar klanten te sturen. De bank krijgt ook geen inzicht in de klantenkaarten die zijn opgeslagen in de Rabo Wallet. De advertenties die gebruikers te zien krijgen, worden getoond op basis van hun locatie en niet op basis van het aankoopgedrag. Klanten kunnen deze optie zelf aan- en uitzetten.

Contactloze pinpassen
Ook andere banken zijn bezig met contactloos betalen. ING en ABN Amro kozen echter in de eerste plaats voor de introductie van contactloze pinpassen, en komen later met mobiel betalen. De Rabobank heeft nog geen contactloze pinpassen. Een grote concurrent in mobiel betalen is Apple, die een eigen betaalsysteem ontwikkelde met creditcards. Apple Pay werkt momenteel alleen in de VS en staat op stapel in Groot-Brittannië en Frankrijk.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles