Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betalen met creditcard wordt goedkoper bij webwinkels

Retailers hoeven binnenkort minder te betalen aan banken en maatschappijen voor betalingen met creditcard. Thuiswinkel.org pleitte hier – samen met andere partijen – al langere tijd voor. Het Europees Parlement heeft deze week ingestemd met de kostenverlaging.

De relatief hoge kosten voor creditcardbetalingen is al jaren een bron van ergernis voor retailers. In de EU zijn de kosten gemiddeld 1,5 procent van het aankoopbedrag. Volgens Paul Affring – beleidsadviseur bij Thuiswinkel.org – drukken deze tarieven sterk op de marge van webwinkels. Hij legt dit uit aan nieuwswebsite emerce.nl: ‘Dit maakt het vaak noodzakelijk om kosten door te berekenen aan klanten, en dat is niet wat een winkelier wil uit het oogpunt van service en concurrentie.’

Lagere kosten
De kosten de winkelier moet betalen aan de bank of maatschappij van de creditcard waarmee de klant afrekent, worden teruggebracht tot 0,3 procent van het aankoopbedrag of 5 eurocent per transactie. Volgens de Europese Commissie wordt met deze beperking van de verwerkingskosten zo’n zes miljard euro uitgespaard. Voor Nederland is de besparing rond de 56 miljoen euro.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles