Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betalen met 06-nummer mogelijk bij ING

ING heeft de mobiele applicatie Twyp gelanceerd in Nederland. Hiermee kunnen gebruikers betalen op basis van telefoonnummers in plaats van IBAN-nummers.

Twyp, The Way You Pay, is eind vorig jaar al gelanceerd in Spanje en het heeft een succesvolle pilot gedraaid onder testers. Met deze applicatie volgt ING een initiatief van de bancaire dienst Bunq. “Je hoeft geen lange bankrekeningnummers meer uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in de contactenlijst van je smartphone”, aldus Heidi van Eijk, directeur bankzaken bij ING tegenover het Algemeen Dagblad. “En op basis van het telefoonnummer maak je vervolgens geld naar elkaar over.”

Mobiele applicatie
Twyp is niet het eerste initiatief om betalingsverkeer te versimpelen. De IT-startup Bunq kwam in november van vorig jaar al met een mogelijkheid om een rekening met vrienden te delen. Met dit soort technologische vernieuwingen proberen banken om meer klanten aan zich te binden.

De applicatie is makkelijk te downloaden via de App Store of Google Play. Na een korte registratie is het voor de gebruikers mogelijk om contactpersonen uit te nodigen en op te slaan in de contactenlijst van Twyp. Via de chat-functie is het dan mogelijk money transfers te doen en de betaling te bevestigen met een persoonlijke code. De applicatie is beschikbaar voor zowel ING-klanten als niet-ING-klanten.

Kritiek
Helemaal tevreden zijn tech-deskundigen niet. Zo is het noodzakelijk om eerst geld op het Twyp-account te zetten voordat er mee kan betalen. Het duurt dan een aantal dagen voordat ontvangen geld overgeboekt kan worden naar de eigen rekening. Daarnaast geven gebruikers toestemming om klantgegevens, zoals e-mailadres en contactpersonen, te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles