Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betalen met Twitter mogelijk in Frankrijk

Vanaf dinsdag kunnen Franse Twitteraars betalen via het microblogplatform. In samenwerking met een van de grootste banken van Frankrijk maakt Twitter betalen door middel van tweets mogelijk. Op deze manier probeert Twitter andere internetgiganten zoals Facebook en Apple bij te houden op het gebied van online betalingen.

Iedereen die in het bezit is van een Twitteraccount en een Franse bankrekening, kan geld overmaken. Voortaan kunnen gebruikers een tweet sturen aan degene aan wie ze nog geld schuldig zijn, bankgegevens zijn niet nodig. Nicolas Chatillon, hoofd mobiel betalen bij de BPCE: “S-money biedt Twittergebruikers een nieuwe manier aan om elkaar geld te sturen. Het maakt niet uit bij welke bank ze zitten, ook aanvullende bankgegevens zijn niet nodig”.

S-money-systeem
De betaaldienst werkt via het S-Money-systeem van BPCE, waarmee het eerder al mogelijk was om geld over te maken via sms. Het systeem vertrouwt op de datastandaarden die ook in de creditcardindustrie gebruikt worden. Volgens BPCE zijn de betalingen veilig, snel en gratis.

Inkomsten
Twitter is op zoek naar nieuwe inkomsten, naast het adverteren. Vorige maand startte Twitter al met het proefdraaien van hun nieuwe service, genaamd ‘Twitter Buy’. De dienst helpt consumenten producten te vinden en te kopen op Twitter. De dienst laat een ‘Twitter Buy’ button verschijnen in tweets van winkels, muzikanten en non-profitorganisaties.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles