Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Akamai betaalnetwerk

Betaalnetwerk op basis van blockchain: plannen Akamai en MUFG onthuld

Akamai Technologies, ‘s werelds grootste cloud delivery platform, en financiële instelling MUFG hebben aangekondigd dat zij een nieuw online betaalnetwerk gaan ontwikkelen op basis van blockchain. Het betaalnetwerk wordt ontworpen om de problemen die grootschalig gebruik van blockchain verhinderen – zoals schaalbaarheid, latency en beveiliging – op te lossen.

Het betaalnetwerk wordt ondersteund door een nieuw ontwikkelde blockchain-architectuur die meer dan één miljoen transacties per seconde kan verwerken met latencies, ofwel vertragingen, van minder dan twee seconden per transactie. Hiermee biedt het betaalplatform de financiële wereld transactiemogelijkheden met ongekende schaalbaarheid en responsiviteit. De blockchain-technologie moet op termijn verder worden ontwikkeld, met als ambitie maar liefst tien miljoen verwerkte transacties per seconde.

Transacties die het betaalnetwerk verwerkt, worden versneld uitgevoerd en beveiligd door de cloud securityoplossingen van Akamai. Dit zal leiden tot materiële kostenbesparingen en een verbeterde beveiliging (belangrijk gezien de vele digitale bedreigingen), waardoor digitale betalingen op grote schaal worden ondersteund. “Akamai en MUFG hebben als doel om meer innovatieve oplossingen te bieden die klanten beter voorzien in hun behoeften rondom het verwerken van betalingen”, zegt Dr. Tom Leighton, CEO en medeoprichter van Akamai.

Diensten betaalnetwerk

“De financiële sector probeert al jaren gebruik te maken van blockchain voor het beveiligen en versnellen van transactieverwerking en het verlagen van de bijbehorende kosten”, stelt Nobuyuki Hirano, CEO van MUFG. Als het aan MUFG en Akamai ligt, zal de technologie, gebouwd en geïmplementeerd op het Akamai Intelligent Platform, vanaf de eerste helft van 2020 beschikbaar zijn in Japan. Het betaalplatform gaat verschillende diensten aanbieden en zal vermoedelijk bestaande betaalprocessen, pay per use, microbetalingen en andere betaaltransacties gebaseerd op IoT ondersteunen.

De jarenlange ervaring van Akamai in het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde distributed systemen, performance services en beveiligingsdiensten ondersteunde de ontwikkeling van de blockchain-architectuur. “We hebben hoge verwachtingen van onze samenwerking met Akamai om klanten de mogelijkheid te bieden grote hoeveelheden snelle betaaltransacties te ondersteunen, zonder dat de vereiste beveiliging in het geding komt,” aldus Hirano.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles