Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betaaldienst Square haalt 150 miljoen binnen

De Amerikaanse betaaldienst Square heeft, ondanks de toegenomen concurrentie van Apple, Amazon en PayPal,  in een nieuwe investeringsronde 150 miljoen dollar binnen gehaald. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op zes miljard dollar.

De 150 miljoen die Square wist binnen te halen, is afkomstig van het ‘sovereign wealth’-fonds van de regering van Singapore. Samen met de eerdere investeerders Goldman Sachs en Rizvi Traverse heeft de betaaldienst, waarmee kleinere bedrijven creditcardbetalingen kunnen accepteren, nu 500 miljoen dollar in de wacht gesleept. In de New York Times wordt het bedrijf gewaardeerd op zes miljard dollar.

Toenemende concurrentie
Square is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Japan. De betaaldienst levert kleine creditcardlezers die gebruikers aan hun smartphone kunnen bevestigen. Square krijgt een percentage van alle transacties die op deze manier gemaakt worden. De start up werd hiermee één van de meest succesvolle platformen die de laatste jaren is opgestart. Met name, omdat Starbucks de technologie onmiddellijk omarmde aangezien zowel de pricing als de marge op een aantrekkelijk niveau lagen. Apple, die eerder dit jaar het bedrijf nog wilde overnemen, heeft reeds haar eigen betaalapplicatie gelanceerd. Square komt hiermee onder serieuze druk te staan van een concurrent die door middel van de NFC-chip contactloze betalingen mogelijk maakt.

Interesse investeerders
Ondanks de oplopende verliezen waar Square als gevolg van de toenemende concurrentie mee te kampen heeft, blijft het bedrijf in staat om belangrijke investeerders aan te trekken. Met het nieuwe kapitaal weet Square zich tot dusverre goed staande te houden in de concurrentiestrijd met onder andere Apple, Amazon en PayPal.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles