Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betaaldienst iDEAL breekt record

Vlak voor Kerst weet de betaalmethode iDEAL een record te vestigen van ruim een miljoen transacties op een dag. De kerstinkopen worden vooral online gedaan, waardoor veel mensen hun betaling afrondden met iDEAL.

Dat blijkt uit de peilingen van Betaalvereniging Nederland. Deze maandag werden er 1.075.000 betalingen gedaan. Dat bracht circa 80 miljoen euro in omloop – 55% meer dan op een doodgewone maandag. Dinsdag waren de kerstinkopen minder grootschalig: met 1.030.000 betalingen werd ongeveer 77 miljoen euro overgeboekt. Dat is 57% meer dan op een gewone dinsdag. Procentueel was dinsdag dus een grote piek in de peilingen.

Dat sluit aan bij het bericht dat er steeds meer online wordt gewinkeld. Vooral in de dagen voor Kerst speelt iDEAL daarom een erg grote rol. Recente cijfers van het CBS wijdden uit over het online koopgedrag, waarin wordt aangetoond dat er steeds meer online aankopen worden gedaan.

Tagged with:

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles