Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Belgische mobile wallet Sixdots gelanceerd

De Belgische mobile wallet Sixdots is 1 december officieel gelanceerd. Met de mobiele betaaldienst kunnen de Belgen op verschillende manieren betalen middels smartphones en tablets. 

Met de betaaldienst Sixdots kan men iedere dag tot 250 euro afrekenen. Een jaar na de initiële aankondiging is deze innovatie in financiële dienstverlening op 1 december realiteit geworden. De betaaldienst wordt op dit moment ondersteund door negen banken waaronder ING België, KBC, BNP Paribas en Hello bank!.

Sixdots
Sixdots stelt zichzelf ten doel om het mobiel bankieren voor zowel consument als ondernemer veilig en eenvoudig te maken. Het initiatief komt van BNP Paribas, Fortis en Belgacom. Sinds zij de innovatie een jaar geleden aankondigden, hebben alle andere Belgische grootbanken samen met de voornaamste mobiele netwerkoperatoren zich aan Sixdots verbonden. Nadat de betaaldienst een testfase onderging bij een selecte groep is de app nu beschikbaar voor heel België.

Hoe werkt het?
Met de app van Sixdots kan er maximaal 250 euro betaald worden met behulp van een zescijferige code: de code waar de app haar naam aan ontleent. Dit kan op vier manieren. Het is allereerst mogelijk om geld over te maken naar een vriend door eenvoudigweg de QR-code te scannen op zijn telefoon en daarna de zescijferige code in te toetsen. Wie iets online wil afrekenen, scant op dezelfde manier de QR-code die verschijnt op het scherm een computer of tablet. Voor in-app betalingen is geen QR-code vereist. Hierbij worden de gegevens van de verkopende partij direct doorgegeven aan de app van Sixdots. Alleen de zescijferige code dient ter bevestiging nog te worden ingetoetst. Voor betalingen in een winkel of restaurant kan men weer een QR-code scannen die op de bon staat afgedrukt.

Overige kaarten
Vanaf 2015 is het tevens mogelijk om naast de betaalpas ook andere passen aan de app van Sixdots toe te voegen. Dit kunnen zowel creditcards als debetkaarten zijn waarbij het niet uitmaakt van welke bank ze afkomstig zijn. Daarnaast wordt het mogelijk om kortingsbonnen en klantenkaarten in de app te bewaren.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles