Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Whisky aangeboden als beleggingsobject

Het bedrijf Scotch Whisky International (SWI) heeft een vergunning verleend gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om whisky aan te bieden als beleggingsobject. Door deze vergunning mag SWI beleggers nu ook adviseren om in een samengestelde whiskyportefeuille te beleggen.

De marktwaarde van de whiskycollectie wordt maandelijks gepeild. De laatste peiling stond op achttien miljoen euro. Het was eerder al wel mogelijk om vaten whisky te kopen zonder advies van SWI. Volgens SWI worden exclusieve whisky’s steeds gewilder, waardoor ze een goede belegging vormen

Whiskyportefeuille
Eerder werd whisky voornamelijk door E-bay verkocht. Sinds de oprichting van de World Whisky Index is er een internetbeurs waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Op de website is het mogelijk om een gratis whiskyportefeuille te nemen. SWI biedt beleggers advies en bewaring van de whisky aan. Ook bewaren  en verhandelen zij voor klanten de whisky’s die bij hen zijn opgeslagen, zodat deze niet de hele wereld over gescheept hoeven worden. Inleggen kan vanaf 25.000 euro. SWI is opgericht door Michel Kappen, die eerder geld verdiend met het organiseren van whiskyproeverijen.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles