Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Beleggen in fintech zeer rendabel sinds 2012

Fintech-bedrijven vormen een aantrekkelijke beleggingscategorie. Een Robecofonds dat sterk inzet op toekomstige groei in de financiële sector presteerde de afgelopen drie jaar opmerkelijk goed.

Met een driejaarsrendement van 20,79 per jaar hebben beleggers in het fonds Robeco New World Financial Equities de afgelopen jaren profijt gehad van hun vertrouwen in de fintech-sector. Naar rendement gemeten is het Robecofonds zelfs het beste fonds van Nederland, aldus marktonderzoeker Morningstar in De Telegraaf. Een goot aandeel van fintech-bedrijven in de portefeuille maakt het verschil

Dataverwerkers gewild
Volgens analist Jeffrey Schumacher van Morningstar presteert Robeco goed omdat het flexibeler is in wat het onder fintech schaart. Ondanks het volatiele karakter van technologie weet Robeco de “fondsopbouw aan beleggers toch goed uit te leggen”, ziet de analist. Patrick Lemmens, fondsbeheerder bij Robeco, zegt niet te geloven in grote financiële fondsen, maar te zoeken naar de groei van de toekomst. Deze groei zit volgens hem onder meer in online beveiligers en betaaldiensten. Ook dataverwerkers ziet hij als interessant, omdat financiële dienstverleners steeds meer te maken hebben met toezichthouders die om gegevens vragen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles