Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Belastingdienst-app enorm populair

De Belastingdienst maakt aangifte doen weer wat makkelijker met de speciale belasting-app. Maar liefst 270.000 mensen hebben de app gedownload om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. Dat meldde staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.

De belasting-app is vorige week gelanceerd en nu al de meest gedownloade app van Nederland. De app is alleen geschikt voor eenvoudige, overzichtelijke aangiften. De gegevens zijn al ingevuld door de fiscus en kunnen niet gewijzigd worden.

Overbelast
Bijna 1,3 miljoen mensen hebben de vooraf ingevulde gegevens gedownload en er zijn 900.000 aangiften ingediend. Overigens kunnen mensen ook aangifte doen op de site van de Belastingdienst. Die was door de enorme belangstelling op de eerste dag zelfs enkele uren overbelast.

In totaal zullen dit jaar zo’n twaalf miljoen particulieren en ondernemers aangifte doen over het belastingjaar 2014. Bij de aangifte inkomstenbelasting heeft de fiscus voor 60 procent van de mensen alle gegevens al ingevuld. Voor de overige mensen is de aangifte al voor 90 procent ingevuld. Toch raadt de Belastingdienst iedereen aan om alles goed te controleren. De deadline voor de aangifte is dit jaar een maand later dan normaal; 30 april.

Nog meer apps
Andere apps die de overheid beschikbaar stelt zijn onder meer ‘jouw zorgtoeslag’, waarmee je zorgtoeslag kunt aanvragen, en ‘douane reizen’, waarmee je kunt berekenen of je belasting moet betalen voor producten die je meeneemt uit het buitenland.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles