Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Belangenvereniging voor Nederlandse startups gaat live

De Nederlandse politiek erkent dat startups een vitale rol spelen, maar er ontbrak nog een belangenvereniging die ook echt opkomt voor de Nederlandse startup. Met de Dutch Startup Association is er nu ook daadwerkelijk een belangenvereniging die deze verantwoordelijkheid op zich neemt. Twee dagen geleden ging DSA live.

Binnen het politieke speelveld komen belangenverenigingen op voor de specifieke deelnemers die ze vertegenwoordigen. Werkgevers en werknemers hebben verschillende partijen in Den Haag rondlopen die namens hen lobbyen, om de politieke besluitvorming in een voor hen voordelige richting te duwen.

De Nederlandse startups ontbeerden een dergelijke belangenvereniging, terwijl ze bijzonder gevoelig zijn voor beslissingen die in de Hofstad worden gevormd en doorgevoerd. In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ (2017) valt onder meer te lezen dat we “onze banen, welvaart en mogelijkheden om ons te ontwikkelen voor een groot deel te danken hebben aan creatieve zelfstandigen en innovatieve startups”, maar de wetgeving laat zich niet alleen door dergelijke bevindingen sturen. Op dat moment komen ook belangenverenigingen om de hoek kijken.

Dutch Startup Association
Voor de Nederlandse startups is de Dutch Startup Association opgericht, om, onafhankelijk van welk bedrijf dan ook, op te komen voor de belangen van de Nederlandse startups. Op de eigen website werd het live gaan van de Dutch Startup Association aangekondigd. De organisatie wordt geleid door verschillende entrepreneurs, afkomstig uit diverse regio’s en domeinen, waaronder Artificial Intelligence (voorzitter Roland Sars van Media Distillery), IoT (Diana Krieger van BuzzerBase) en fintech (Don Ginsel van Holland Fintech).

Startups kunnen zich inmiddels aansluiten bij de Dutch Startup Association door het aanmeldformulier op de website in te vullen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles