Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Basware neemt marktleider e-procurement over

Basware heeft Procserve overgenomen. Hiermee wordt het de marktleider van e-procurement in het Verenigd Koninkrijk en kunnen overheidsinstanties nog efficiënter werken dankzij de vereenvoudiging van betalingsprocessen.

 


Met de overname versterkt Basware zijn positie in de publieke sector, waarbij Procserve’s overheidservaring in het Verenigd Koninkrijk wordt gecombineerd met Basware’s wereldwijde ervaring op het gebied van purchase-to-pay en e-invoicing. De netwerken worden al door meer dan 30.000 organisaties gebruikt

Eficiëntie
De financiële netwerken van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan en hierdoor kunnen overheidsinstanties efficiënter opereren door het purchase-to-pay-proces te automatiseren, zowel kosten- als tijdsbesparend. “We zijn getuige geweest van een continue push van overheden en publieke instellingen om op e-invoicing over te stappen, zeker nu deze technologie steeds meer gemeengoed wordt en de voordelen van e-invoicing steeds evidenter zijn”, zegt Esa Tihila, CEO van Basware. “Procserve heeft een zeer sterke en erkende positie binnen de publieke sector en e-procurement service providers. Daarnaast is het bedrijf een bekende service provider binnen de overheidsentiteiten in het Verenigd Koninkrijk.”

Groei in Europa
De overname past ook volledig binnen de strategie van Basware: “Met deze overname wordt Basware marktleider binnen de publieke sector van het Verenigd Koninkrijk. Door de overnames van de afgelopen jaren is Basware reeds de toonaangevende e-invoicing operator in de Nordics, de Benelux en Duitsland. En met de recente overname versterkt Basware haar aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Tihila.

Belangrijke sector
Volgens Nigel Clifford, CEO van Procserve, is de publieke sector een van de belangrijkste voor de economie: “Met jaarlijkse uitgaven van bijna driekwart triljoen pond, is de publieke sector een belangrijke motor van de economie van het Verenigd Koninkrijk. Het vereenvoudigen van betalingsprocessen door middel van e-procurement en e-invoicing creëert niet alleen belangrijke fondsen voor publieke diensten, maar het draagt ook bij aan de financiële transparantie binnen overheidsinstanties die belastingbetalers eisen.”

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles